Nieuws/Binnenland
1168247
Binnenland

Arriva: problemen met bussen waren voorzien

De vertragingen en onduidelijkheden maandagochtend met Arrivabussen rond Leiden, kwamen niet helemaal onverwacht. Dat zei een woordvoerster van Arriva.

Zo kon het bedrijf de bestemmingen op de bussen niet van tevoren programmeren, omdat die tot afgelopen weekend door Connexxion werden gebruikt. Verder is een aantal bestemmingen nieuw en waren er nog geen ov-chipkaartsysteem ingebouwd. Bovendien moet in de praktijk blijken of de op papier bedachte dienstregeling goed werkt, aldus de woordvoerster. En dat kost minstens een week. „Een opstart kan nooit vlekkeloos verlopen.”

Op de het treintraject Zwolle - Emmen verliep het maandagochtend 'redelijk goed', op een paar vertragingen na. Op de lijn van Arnhem naar Winterswijk hadden reizigers last van overvolle treinen.

Arriva heeft sinds zondag in een aantal regio's in Friesland, Gelderland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Zuid-Holland het regionale bus- en treinvervoer overgenomen. Het bedrijf is daarmee van 1500 naar meer dan 4000 werknemers gegroeid. Dat komt omdat het personeel van anderevervoersbedrijven is overgenomen.