Nieuws/Binnenland
1168256
Binnenland

Cruijff geeft Van 't Schip raad

Op advies van Johan Cruijff blijft John van ’t Schip trainer van de Mexicaanse club Chivas. De club maakte vorige week bekend, dat de samenwerking met adviseur Cruijff per 1 januari wordt beëindigd.

De verwachting was dat na de breuk met ’Nummer 14’ ook Van ’t Schip snel de koffers zou pakken.Maar het legioen Nederlandse (jeugd)trainers en verzorgers, onder leiding van Van ’t Schip, blijft.

"Johan belde me om te vertellen dat het project met hem was gestopt. Maar het eerste wat hij zei, was dat ik door moet met het project, met de spelers en de club”, aldus Van ’t Schip.

Ook de meest succesvolle club uit Mexico wil graag dat de ex-Ajacied zijn werk voortzet. Marcelo Michel Leaño, directeur sportzaken, benadrukte dat de clubleiding een groei heeft gezien op het sportieve vlak, mentaal, qua discipline en voeding.

"Dat maakt het wel erg makkelijk voor mij om te blijven”, zegt Van ’t Schip, die benadrukte dat dit op geen enkele manier zijn vriendschap met Cruijff onder druk zet. Die laat weten dat de situatie voor hem nog niet helemaal duidelijk is. Cruijff: "Zodra dat het geval is, kan ik pas reageren.”