Nieuws
1168275
Nieuws

Oplossing voor hackbare hotelsloten

Slotenfabrikant Onity heeft in de Verenigde Staten hotels aangeboden een groot aantal sloten te komen vervangen die zeer gemakkelijk te 'hacken' zouden zijn.

Het gaat om een bepaald type dat met een toegangspas geopend kan worden. Helaas voor gasten in kamers met deze sloten, zijn ze met een relatief makkelijk in elkaar te zetten apparaat simpel te openen. Het apparaatje werd eerder dit jaar tijdens een hackersconferentie gedemonstreerd en werd vrij snel daarna al gebruikt door een crimineel om enkele hotelkamers leeg te roven.

Onity heeft nu tegenover diverse van zijn klanten, waaronder Mariott en Hyatt, laten weten dat het de sloten wil vervangen. Dat meldt Forbes. Hiervoor vraagt het $11 per slot, maar is het bereid deze kosten kwijt te schelden als de oude sloten weer teruggestuurd worden. Wel moeten de hotels verklaringen ondertekenen waarin staat dat het bekend is dat er geen garantie voor beveiliging wordt gegeven. Hiermee hoopt Onity zich in te dekken tegen mogelijke rechtszaken.

Hotels in Europa hebben minder geluk. Zij moeten $23 per slot betalen, maar kunnen niet geld terug krijgen door de oude sloten weer op te sturen. De vraag is dan ook hoeveel hotels zich nu gemotiveerd voelen om de hackbare sloten ook daadwerkelijk te vervangen.