Nieuws
1168283
Nieuws

Kwartmiljoen BMW X6/X5 teruggeroepen

BMW roept wereldwijd een aantal van 250.000 units van de X6 en X5 terug naar de garage. Ook in Nederland worden auto's teruggeroepen.

Canada

Het gaat om de modellen X5 xDrive35d van de bouwjaren juni 2006 tot november 2012 en de X6 xDrive35d van juli 2007 tot maart 2010. BMW maakt melding van de terugroepactie via het terugroepregister van de RDW. Daar meldt het merk dat bij de voertuigen een tapeind (een soort bout) van de riemaandrijving van de motor kan breken bij hoge belasting en bij lage temperaturen. Als gevolg hiervan valt de riemaandrijving van de motor uit waardoor stuurbekrachtiging kan wegvallen. De auto blijft bestuurbaar. De bestuurder wordt via het instrumentenpaneel nadrukkelijk gealarmeerd als het probleem optreedt. Het euvel werd ontdekt in Canada waar BMW al zo'n 85 meldingen ontving over het probleem.

3.000 auto's in Nederland

"In Nederland worden in totaal 3.000 auto's teruggeroepen. De dealers zijn inmiddels op de hoogte gebracht en nemen contact op met de klanten. Aangezien niet alle X5's en X6'en in onderhoud zijn bij BMW-dealers zal het merk bij de RDW klantgegevens opvragen om zo de eigenaren te kunnen informeren. De dealers vervangen het onderdeel kosteloos", zo laat de woordvoerder weten aan Autovisie.