Nieuws/Binnenland
1168305
Binnenland

Ontdek de onbedorven Oost-Kaap

Terwijl bij ons de winter allang zijn intrede heeft gedaan, wordt het in Zuid-Afrika met de dag zonniger. De zomer dient zich aan, en daarmee de ideale periode om het land te bezoeken.

Vooral Kaapstad en de Garden Route langs de zuidkust zijn populair bij toeristen. Minder drukbezocht is de Oost-Kaap. Een provincie met ongerepte natuur, verlaten stranden en traditionele Xhosa dorpen: hier maak je kennis met het 'echte' Zuid-Afrika. Tien redenen om deze onbedorven provincie niet te missen.

Waarom naar de Oost-Kaap?

1. In het Tsitsikamma regenwoud, nabij Port Elizabeth, kun je een Treetop Canopy Tour doen, de eerste in z’n soort in Afrika. Lopend over de boomtoppen zie je het bos van bovenaf. Echte durfals zetten koers naar de Bloukrans Bridge Bungy: de hoogste bungy jump ter wereld (216 meter).

2. In de Oost-Kaap ligt de geboortestad van Nelson Mandela: Qunu. Een museum vertelt het verhaal van zijn leven.

3. De prachtige Wild Coast leent zich goed voor een wandeling langs de kust. De Wild Coast staat bekend om haar vele outdoor activiteiten zoals paardrijden, wandelen en surfen.

4. In de Oost-Kaap leven olifanten, neushoorns, luipaarden, buffels, leeuwen, walvissen en witte haaien. Nergens kun je deze ' Big 7' bij elkaar zien.

5. De Valley of Desolation (Vallei der Verlatenheid) is een bijzonder geologisch verschijnsel in het Camdeboo National Park. Hier kan ook een bezoek gebracht worden aan het beroemde Owl House Museum in Nieu-Bethesda. Helen Martins kunst is een krachtige mix van Christelijke iconen, Oosterse filosofie en fantasie. Wat begon als het decoreren van het huis eindigde in een mystieke attractie van licht, donker en kleur.

6. Het lamsvlees uit de Karoo is beroemd dankzij de kruidige smaak. Liefhebbers van lamsvlees mogen zich deze delicatesse niet laten ontgaan. Langs de N2, de R10 of de R72 worden allerlei lokale lekkernijen verkocht.

7. Het National Arts Festival in de oude studentenstad Grahamstown is het grootste en meest kleurrijke culturele evenement van Afrika.

8. Voor de fanatieke surfer: de golven in Jeffreys Bay zijn wereldwijd bekend en berucht. Jaarlijks vinden hier de Billabong Surfkampioenschappen plaats.

9. Baviaanskloof is één van de acht beschermde natuurgebieden in Zuid-Afrika en staat op de World Heritage Site. Het mega-reservaat ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Port Elizabeth en bestaat uit 200 vierkante kilometer ongerept, ruig en bergachtige terrein.

10. Na een lange beklimming van Naudesnek, de hoogste bergpas van Zuid-Afrika, heb je een schitterend uitzicht. De Oost-Kaap staat bekend om haar prachtige hikingtrails dwars door de ongerepte natuur.