Nieuws
1168337
Nieuws

Braziliaan over zijn toeren na rode kaart

Botteghin vlucht uit stadion

Eric Botteghin had in de kraker tegen Feyenoord en bij de bewaking van topscorer Graziano Pellè volgens zijn ploeggenoten de stijl van ’Eric Bottebijl’. De Zuid-Amerikaanse mandekker zat tot genoegen van trainer Nebojsa Gudelj vanaf de eerste minuut boven op de hielen van de boomlange Italiaanse spits. Het waren prachtige gevechten, maar in de slotfase was Pellè toch iets slimmer dan zijn bewaker.

De 25-jarige Botteghin liet zich foppen door een slimmigheidje van Pellè, die één seconde aan zijn mouw trok. In de reactie vergreep Botteghin zich aan de Feyenoord-aanvaller, die tegen de grond ging. Het leverde Feyenoord een strafschop op en Botteghin zijn tweede gele kaart. De verdediger was daarvan zo over zijn toeren, dat hij direct woedend het stadion verliet en niemand meer te woord wilde staan.

Rood Janmaat

In de catacomben zat Daryl Janmaat al sinds de 29e minuut. De verdediger van Feyenoord kreeg in twee minuten tweemaal een gele kaart. En dus kon hij vertrekken. Scheidsrechter Gözübüyük restte geen andere optie. Al bezwoer Janmaat dat hij bij de eerste overtreding zijn tegenstander Jordy Buijs nooit heeft geraakt. "Echt, je mag het terugkijken. Ik maak een sliding en kom niet in aanraking met Buijs. Maar die ging wel rollen…”

Over de snelle rode kaart voor zijn verdediger Daryl Janmaat, na nog geen half uur, was trainer Ronald Koeman duidelijk. „Mischien was de eerste gele kaart wat makkelijk gegeven, maar als je dan amper een minuut later meteen je tweede pakt, is dat gewoon dom. Daryl was de bal en de tegenstander in die situatie kwijt. Dat was een terechte kaart.”