Nieuws/Binnenland
1168346
Binnenland

Allergische Hupperts goud waard

 Roda JC-aanvaller Guus Hupperts eiste gistermiddag tegen SC Heerenveen als invaller de hoofdrol op. In de slotminuut had zijn wonderschone uithaal de 4-4 als gevolg. „Ik dacht: ik schiet gewoon. Het was een fantastisch moment voor de ploeg. Ik begon op de bank, maar de trainer zei: ’Ook dan kan je nog van veel waarde zijn’”, blikte de twintigjarige Heerlenaar terug.

Afgelopen week werd er een melkallergie geconstateerd bij Hupperts, waardoor hij sneller verzuurd raakt. "Ik mag geen zuivelproducten meer eten en drinken. Op de club krijg ik voortaan een apart bordje. Dat is goed geregeld bij Roda JC. En als ik zo blijf scoren, zullen ze dat vast met plezier doen”, grapte de Limburger, die eerder dit seizoen de 1-1 maakte tegen FC Twente.

Hekkensluiter

Zijn invalbeurt leverde Roda JC vooral een broodnodig punt op. De Limburgers zijn momenteel, door een positiever doelsaldo dan Willem II, hekkensluiter af. "Dik verdiend”, noemde trainer Ruud Brood de remise. "Als je op een 3-1 en 4-2 achterstand staat en dan nog op gelijke hoogte komt, moet je blij zijn met een punt. Ik weet ook wel dat SC Heerenveen het had kunnen afmaken, maar met Hupperts kregen wij meer grip.”