Nieuws/Binnenland
1168349
Binnenland

Boerrigter: Niks is te gek!

Derk Boerrigter benaderde tegen FC Groningen (2-0) zijn niveau van voor zijn rugblessure. Maar de mooiste ‘actie’ voltrok zich na het laatste fluitsignaal. Minutenlang voerde de aanvaller van Ajax achter het doel een gesprek met de verstandelijk beperkte Hidde Zonneveld.

"Hidde had zich opgegeven voor het tvprogramma ‘Niks is te gek!’, dat op 16 december wordt uitgezonden. Hij wilde graag een training van mij hebben”, aldus de razend enthousiaste Boerrigter. "Die heeft hij op De Toekomst inmiddels gehad en hij zou ook deze wedstrijd bekijken. Na afloop hebben we shirtjes geruild. Ik had hem al beloofd te scoren.”

Hidde zag dat zijn idool tegen FC Groningen de beste Ajax-speler was. "Het heeft lang geduurd”, zuchtte Boerrigter. "Ik had al langer het gevoel de stijgende lijn te pakken te hebben, maar dit was weer ouderwets. Na een fantastische pass van Toby Alderweireld, kon ik voorlangs kruisen bij Virgil van Dijk. Het betekende de penalty die Siem de Jong miste, maar gaf mij wel een ‘boost’. Dat ik de 1-0 maakte, was helemaal lekker. Als Danny Hoesen de bal bewust zo gaf, was het fantastisch. Ik scoorde als rechtsbuiten, maar eens met rechts”, lachte de linkspoot. "Vlak voor het begin van de tweede helft kon ik het doelpunt terugzien op het grote scherm, prachtig!”