Nieuws/Binnenland
1168364
Binnenland

Stille tocht voor overleden grensrechter

Voetbalverenigingen uit Almere en een aantal genodigden lopen zondag een stille tocht om de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken. Onder anderen voorzitter Michael van Praag van de voetbalbond KNVB loopt mee, evenals Bernhard Fransen en Anton Binnenmars, de voorzitter en de directeur van het amateurvoetbal van de KNVB.

Burgemeester Annemarie Jorritsma en Van Praag houden een toespraak bij het beginpunt van de tocht. De bijeenkomst begint om 17 uur bij voetbalclub Almere City FC, waar de tocht om 17.30 vertrekt, die voert naar voetbalclub Buitenboys, 2,5 kilometer verder. Daar kunnen mensen bloemen neerleggen.

De grensrechter was verbonden aan de Almeerse amateurclub Buitenboys. Hij overleed maandag nadat hij vorige week zondag bij een wedstrijd van de B-junioren door een aantal jongens van 15 en 16 jaar was gemolesteerd. Drie zitten er al een week vast. Afgelopen vrijdag werd een vierde verdachte opgepakt door de politie, een 16-jarige Amsterdammer uit hetzelfde elftal als de andere verdachten.

Onder anderen minister Edith Schippers (Sport) en Joseph Blatter, de voorzitter van de mondiale bond FIFA, brachten afgelopen week hun medeleven over aan de nabestaanden van Nieuwenhuizen. Maandag wordt het slachtoffer gecremeerd.