Nieuws/Binnenland
1168369
Binnenland

Buien en enkele opklaringen

Zeist, 9 december 2012 - We bevinden ons vandaag in zachtere lucht en vanavond vallen verspreid over het land nog buien. Morgen komen we weer in koudere lucht terecht en neemt de kans op winterse neerslag geleidelijk toe. In het volgend weekend volgt een dooiaanval en lijken we een zachtere periode in te gaan.

Vanavond en vannacht blijft het nog stevig doorwaaien. Er komen ook nog regelmatig buien voor, maar er zijn ook enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt vannacht rond 4 graden.

Morgen vallen regelmatig regen en natte sneeuwbuien. Af en toe komt ook de zon tevoorschijn. De temperatuur ligt ’s middags rond 5 graden en er staat een matige en aan de kust krachtige noordenwind. In de loop van de middag beperken de buien zich steeds meer tot de kustprovincies en klaart het in het binnenland op. In de nacht gaat het enkele graden vriezen.

Dinsdag is een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden bepalend voor het weer. Met de noordelijke wind hebben de kustregio’s alleen met buien te maken. Deze buien hebben wel een winters karakter. Het wordt 2 tot 4 graden en in de nacht wordt het -2 tot -4.

Woensdag positioneert het hogedrukgebied zich boven Zuid-Duitsland en wordt de stroming oostelijker. Een zwakke storing veroorzaakt ’s middags wat sneeuw en regen. De middagtemperatuur komt rond 2 graden uit.

Daarna is het ook donderdag en vrijdag licht wisselvallig winterweer. In het volgend weekend wordt een nieuwe dooi-inval verwacht, waarna een periode met zacht en wisselvallig weer volgt.