Nieuws/Binnenland
1168399
Binnenland

Van Praag: hoop op kantelpunt

KNVB-voorzitter Michael van Praag hoopt dat het weekeinde van bezinning na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen voor een kantelpunt zorgt. „Ik kom net uit de stille tocht. Het was indrukwekkend en het was duidelijk dat dit een enorme impact heeft gehad op mensen. Het is duidelijk dat er een grens is overschreden en hopelijk realiseert iedereen zich nu dat het zo niet verder kan”, zei Van Praag zondag.

Van Praag wil aan de slag met de talloze reacties die bij de KNVB zijn binnengekomen. „De komende weken gaan we daar zeker mee verder. We hebben veel adviezen gekregen van mensen die wekelijks op de velden te vinden zijn, daar moeten we wat mee. Er zitten hele zinnige dingen bij die eigenlijk zo voor de hand liggen. Dat is heel erg positief. Voor velen was er ook het besef dat het ook hun eigen vader had kunnen zijn die vanavond niet meer thuiskomt. Zo komt het wel heel dichtbij.”

Van Praag was ook te spreken over de bijdrage van de clubs in de eredivisie. „Het was indrukwekkend wat er op de velden gebeurde.”