Nieuws/Binnenland
1169035
Binnenland

School geschokt door dood grensrechter

Het Huygens College in Amsterdam betreurt dat twee van zijn leerlingen mogelijk verantwoordelijk zijn voor de fatale mishandeling van een grensrechter in Almere. „We betuigen ons medeleven aan de nabestaanden van de grensrechter”, meldde directeur Rick d'Ancona woensdag in een persverklaring. „Het Huygens College is geschokt door de gebeurtenis”.

Er zijn direct gesprekken gevoerd met klasgenoten van beide jongens. „Er heerste een goede sfeer tijdens die gesprekken. Er was medelijden met de nabestaanden en er heerste onbegrip over het feit dat zoiets kon gebeuren”, aldus d'Ancona.

Een leerling van de school is een dag geschorst voor het op Twitter publiceren van een steunbetuiging aan een van de gearresteerde verdachten. Leerlingen die gingen twitteren over het incident zijn door de schoolleiding aangesproken op hun gedrag. Sommigen riepen via sociale media op de verdachten vrij te laten.

Woensdag zijn in alle 37 klassen van de school gesprekken gevoerd met de leerlingen. „In deze gesprekken hebben we onze afschuw uitgesproken over het incident, ons medeleven betuigd en duidelijk gemaakt dat we het betreuren dat twee van onze leerlingen mogelijk betrokken zijn. Op hun beurt hebben de leerlingen de gelegenheid gekregen om hun verhaal te vertellen”, meldt de school.

Het twittergedrag van de leerlingen wordt een onderwerp op de eerstvolgende ouderavond. „We hebben de leerlingen gevraagd of ze snapten wat de impact van hun tweet zou kunnen zijn. Hun twittergedrag is voor ons reden om hier nogmaals aandacht aan te besteden in de klas en tijdens een nog in te plannen ouderavond.”