Nieuws/Nieuws

Man slaat raam uit vliegtuig omdat hij niet naast zijn moeder mag zitten

Door John Hagens

Omdat hij niet naast zijn moeder mocht zitten in het vliegtuig ging een man uit New Jersey zo door het lint, dat hij tot verbijstering van de crew en zijn mede-passagiers een raam in het vliegtuig compleet vernielde.

Het incident vond plaats in een toestel van luchtvaartmaatschappij JetBlue op de luchthaven van Orlando (Florida).  Robert Ramirez uit de stad Hackensack in New Yersey was kwaad omdat hij in het vliegtuig niet naast zijn moeder mocht zitten.

Kort nadat het toestel de gate had verlaten en onderweg was naar de startbaan werd de man gesommeerd door het cabinepersoneel om te gaan zitten. Het zinde de man totaal niet dat hij geen zitplaats naast zijn moeder had gekregen, en in zijn woede sloeg hij het raampje compleet uit de wand van het toestel.

De man werd daarop overmeesterd en aan de luchthavenpolitie overgedragen. Het toestel van vliegmaatschappij JetBlue moest terugkeren voor een noodzakelijke reparatie waardoor de vlucht een bijzonder lange vertraging opliep.

Ramirez zal binnenkort voor een rechtbank in Florida verantwoording moeten afleggen voor zijn handelen, hem zal vernieling van een vliegtuig ten laste worden gelegd. Voor zover bekend is Ramirez de tweede persoon ooit die het is gelukt een raampje van een vliegtuig te slopen.