Nieuws/Binnenland
1169250
Binnenland

Wilders: waarom vroeg Rutte niet door?

PVV-leider Geert Wilders wil van premier Mark Rutte weten waarom die niet doorvroeg toen PvdA'er Co Verdaas kwam voor zijn sollicitatiegesprek als staatssecretaris begin november. Op dat moment was in de provincie Gelderland al volop gedoe geweest over declaraties van Verdaas, die daar gedeputeerde was.

Volgens Wilders is er door Verdaas gesjoemeld toen hij ritten declareerde van Nijmegen naar Arnhem terwijl hij met de dienstauto van Zwolle naar Arnhem werd vervoerd. „Is dit geen strafbaar feit, geen bedrog, geen oplichting, valsheid in geschrifte, fraude? Het kan niet zo zijn dat hij een reis declareert die hij niet heeft gemaakt. Ik vraag de premier daar antwoord op te geven.”

Wilders stelde in de richting van premier Rutte ook: „Als het waar is - en ik denk dat het waar is - dat er sprake is van fraude door een oud-staatssecretaris? Hoe is het dan in hemelsnaam mogelijk dat hij op de meest eervolle wijze ontslagen is? Kunt u ervoor zorgen dat dat alsnog veranderd wordt in de meest oneervolle?“