Nieuws/Binnenland
1169384
Binnenland

Rechter vergeet koffer met dossiers in trein

Een Haarlemse rechter-plaatsvervanger heeft woensdag een blauwe rolkoffer met dossiers in de trein laten liggen. Dat maakte de rechtbank Haarlem donderdag bekend. De rechter was onderweg met de trein van 17.38 uur van Den Haag CS richting Almere en liet de koffer staan toen hij uitstapte op station Duivendrecht. In de koffer zaten twee dossiers van vreemdelingenzaken.

De rechter heeft aangifte gedaan bij de spoorwegpolitie en er is contact tussen de rechtbank en de NS. Het bestuur van de rechtbank stelt 'geschokt' te zijn over het kwijtraken van de koffer. De rechtbank heeft de betrokkenen geïnformeerd over het kwijtraken van de dossiers.

De president van de rechtbank gaat met de betrokken rechter praten. Ook wordt het beleid over het meenemen van dossiers tegen het licht gehouden. De Haarlemse rechtbank roept de vinder van de koffer op om deze terug te brengen. Eerder deze week is een griffier van de rechtbank Den Bosch bestolen van een dossier over de moord op een lerares. De griffier had de koffer met daarin het dossier in de kofferbak van zijn auto laten liggen.