Nieuws/Binnenland
1169391
Binnenland

Alleen voetbalclubs Almere in stille tocht

De stille tocht, komende zondag, voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen door Almere krijgt een bescheiden karakter. Op verzoek van de familie doen alleen de voetbalverenigingen uit Almere en een aantal genodigden mee. Dat meldde amateurclub Buitenboys donderdag. De voetbalbond KNVB is met een kleine afvaardiging aanwezig bij de stille tocht.

„De familie laat weten enorm geroerd te zijn door de overweldigende belangstelling en steunbetuigingen uit binnen- en buitenland en voelt zich hierdoor enorm gesteund. Met deze stille tocht wil de familie stilstaan bij het overlijden van Richard en een sterk en krachtig signaal afgeven dat er zonder respect geen voetbal kan zijn”, meldde de club.

Nieuwenhuizen overleed nadat hij afgelopen zondag bij een wedstrijd van de B-junioren door een aantal jongens van 15 en 16 jaar werd gemolesteerd. Onder anderen Joseph Blatter, de voorzitter van de mondiale bond FIFA, bracht zijn medeleven over. Bij het WK voetbal voor clubs in Japan is er voor aanvang van de eerste wedstrijd donderdag een minuut stilte gehouden voor Nieuwenhuizen.