Nieuws/Binnenland
1169450
Binnenland

Een veiliger Afghanistan Explosieven gevaar voor Nederlanders

Leven op het scherp van de snede, dat is werken met explosieven volgens junior search advisor Jochem. De explosieven vormen in Kunduz een voortdurend gevaar voor de veiligheid. Tijdens patrouilles doen de Nederlanders er daarom alles aan om ze op te sporen en onschadelijk te maken. Jochem gaat in aflevering 5 de Afghaanse wegen af om bekend te raken met een risicovol gebied. Zal hij daar explosieven tegenkomen?

Politietrainer Jos was voor zijn werk al eerder in Kabul. Daar maakte hij een paar weken geleden een hachelijk moment mee, toen in de buurt van zijn slaapplek een aanslag werd gepleegd. Hij moest vijf uur in de bunker zitten, terwijl buiten het schieten doorging. In deze aflevering gaat Jos terug naar Kabul en bezoekt hij de plek van de aanslag. Welke herinneringen zullen bovendrijven?

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz