Nieuws/Binnenland
1169472
Binnenland

Ontploffing bermbom

Het is voor Afghaanse agenten van levensbelang dat ze explosieven herkennen en onschadelijk maken. Helper ruimer explosieven Oege laat hen daarom in Aliabad zien hoe ze met een robot van een afstand explosieven kunnen oppakken. De theorie van de lessen wordt bittere werkelijkheid als Oege en zijn team even later een echte bermbom tegenkomen. Lukt het ze het explosief veilig te laten ontploffen?

Met de lessen in Aliabad is de uitbreiding van de politietrainingsmissie een feit. Ook in het district Khanabad gaan meer politiemannen getraind worden. De gouverneur en burgemeester van Khanabad brengen een bezoek aan het kamp in Kunduz. Zo kunnen ze met eigen ogen zien wat de Afghaanse politiemannen en –vrouwen van de Nederlanders hebben geleerd.

Dagboek Kunduz

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op www. telegraaf.nl/dagboekkunduz