Nieuws/Wat U Zegt

WUZmail: Wat als het écht gaat sneeuwen?

Door Johan Jansen

De chaos in Nederland na een paar luizige sneeuwvlokjes verbaast lezer Robert W. Flens. Vanuit Zwitserland schrijft hij: "Hier valt 30-50 cm sneeuw, en alles blijft gewoon doorgaan. Geen hysterie en chaos te bespeuren!"

Robert W. Flens schrijft:

Als er ook maar een natte vlok naar beneden dreigt te komen in Nederland, staat het hele land en de spoorwegen op zijn kop en is alles ontregeld. Adviezen om noodrantsoen en dekens mee te nemen in de auto, want je weet maar nooit waar je strandt.

Ik woon in Zwitserland en de afgelopen week heeft het hier constant gesneeuwd en dan praten we over 30-50 cm per nacht. Maar alles gaat hier gewoon door, de wegen worden schoongemaakt en de treinen blijven rijden. Geen hysterie en chaos te bekennen, gewoon met z'n allen de schouders eronder en doorgaan.

Het bevreemdt mij toch iedere keer weer dat er in Nederland dagen, weken paniek en stress is voor die schamele 2-3 cm sneeuw die er valt.

Wellicht is het voor Rijkswaterstaat en ProRail een echt zinnig uitstapje om te gaan leren in Zwitserland hoe je dit soort zaken aanpakt, in plaats er een probleem van te maken.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl