Nieuws/Binnenland
1170068
Binnenland

null

Chevrolet Cruze: vanaf € 17.995,-

Chevrolet brengt de opvolger van de Nubira met een aantrekkelijke vanafprijs op de markt. De Cruze gedoopte vierdeurs sedan gaat in de voordeligste uitvoering net geen achttien mille kosten.

De prijs is bepaald op exact € 17.995,-. De diesels beginnen bij exact € 21.695,-. Daarmee zet de Amerikaanse autobouwer de sedan messcherp in de markt. Ten minste, als we de basisuitrusting even buiten beschouwing laten. De afgerond 4,54 meter vierdeurs is de Amerikaanse tegenhanger -weliswaar in Zuid-Korea gebouwd- van de Volkswagen Jetta en Ford Focus Sedan, die beide fors duurder zijn. Chevrolet heeft echter niet de illusie met de Cruze meer auto's te verkopen dan Volkswagen met de Jetta doet, al levert de Duitser wel in populariteit in. Afgelopen jaar verlieten iets meer dan 1.300 stuks van de Jetta de showrooms, een halvering van het 2007-resultaat. De Amerikanen gaan voor dit jaar uit van een afzet van 650 stuks en verwachten komend jaar 1.000 kopers te vinden. Vanaf half juni is de sedan leverbaar.

Hij komt in eerste instantie met 113 pk en 141 pk benzinemotoren van respectievelijk 1,6 en 1,8 liter, alsmede met 2.0 diesel. De zelfontbrander zal een vermogen hebben van 150 pk en een koppel van 320 Nm. In de loop van dit jaar volgt er overigens ook nog een 125 pk-versie van die common raildiesel, met twéé in plaats van vier kleppen per cilinder.

De auto debuteert als sedan, maar andere varianten volgen. Inclusief een Cross-over, waarvan een conceptversie als Orlando reeds is getoond.