1170549
Binnenland

null

Opel Astra GSI keert terug!

Nadat Opel de voor het merk bekende aanduiding GSI herintroduceerde op de Corsa, komt de term ook weer voor op de volgende generatie Astra. De letters GSI stonden ooit voor Opel's GTI. In de toekomst duidt de naam een sportieve uitvoering aan.

De Astra GSI is niet direct vanaf de marktintroductie leverbaar. De Duitsers houden de versie nog even vast en gebruiken het sportieve model pas als de heisa rond de marktintroductie is afgenomen. Zo kan Opel de schijnwerpers weer op de Astra gericht krijgen.

Opel gebruikte de naam GSI voor het eerst in de jaren tachtig op de Kadett. Ook diens opvolger Astra verscheen met die aanduiding GSI. Het model was zelfs in twee types verkrijgbaar, een 8V en 16V. Een vervolg werd er niet aangegeven. De Duitsers stapten over op OPC, al bleef de term wel doorleven op de Corsa, hoofdzakelijk in de jaren negentig. Na enkele jaren van afwezigheid blies Opel in 2007 de aanduiding GSI nieuw leven in. Sinds halverwege vorig jaar levert Opel weer een GSI op de Nederlandse markt.