Nieuws
1170715
Nieuws

Top 7 Natuurwonderen van Frankrijk

Frankrijk staat bekend om de cultuur en de verfijnde keuken, maar vlak de natuur en de daarbij horende fraaie landschappen niet uit! Geniet hier van een top 7 natuurwonderen.

Mont Blanc

We beginnen uiteraard met De Mont Blanc. De hoogste berg van de Alpen oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op klimmers en wandelaars. Wie de hoogte trotseert, wordt getrakteerd op een spectaculair uitzicht.

 

Gorges du Verdon

In het zuiden van Frankrijk baant de rivier de Verdon zich een weg door een diepe kloof, de Gorges du Verdon. Het ruige rotslandschap en felblauwe water lokken veel bergbeklimmers en kanovaarders naar de Gorges du Verdon, maar ook minder avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht vanaf de autoweg die het gebied doorkruist tussen Moustiers-Sainte-Marie en Castellane.

 

Aiguilles de Bavella

De Aiguilles de Bavella vormen een trekpleister voor sportieve bezoekers van het Franse eiland Corsica. Deze rotsformatie bestaat uit scherpe pieken die meer dan 1600 meter hoog kunnen reiken en in het zonlicht een gouden gloed krijgen.

In de Aiguilles de Bavella vind je eenvoudige wandelpaden voor een ontspannend tochtje, maar ook bloedstollende routes voor doorgewinterde avonturiers.

De CamargueIn het zuiden van Frankrijk ligt de Camargue, een uitgestrekt moerasgebied met een bijzonder dierenleven. Flamingo’s en paarden leven in de Camargue in het wild en natuurliefhebbers kijken hun ogen uit naar de talloze watervogels die hier samentroepen. 

Dune du Pilat

De hoogste zandduin van Europa ligt in Frankrijk, meer bepaald aan de zuidwestkust bij het dorpje La Teste-de-Buch. De enorme duin Dune du Pilat ligt ingesloten tussen de zee en een uitgestrekt bos, dus behalve paragliden en zonnebaden kan je hier ook prachtige natuurfoto’s maken. 

Gavarnie Falls

De waterval van Gavarnie stort zich van een hoge grillige rots naar beneden en staat garant voor een adembenemend schouwspel. Tijdens de winter bevriest de waterval en is het uitzicht zo mogelijk nog mooier.

 

Haute-Savoie

De streek Haute-Savoie in de Franse Alpen is niet alleen een prima plek voor wintersport: de natuur in deze regio is ook in de zomer een lust voor het oog. Net als wandelaars dwalen ook hazen, steenbokken en marmotten graag door dit ruige landschap in de zomer. Onze verslaggever Alfred J. Boer schreef eerder een winterse - en een zomerse reportage over Haute-Savoie.

 

De kliffen van Etretat

De kliffen van Étretat in Normandië staan bekend om hun bijzondere vorm, waarbij vooral drie enorme bogen in het oog springen. Voor veel artiesten zijn de kliffen een inspiratiebron, maar daarnaast vormen ze ook simpelweg een prachtig decor voor een strandwandeling.

Bron: www.take-a-trip.eu