Nieuws/Binnenland
1171256124
Binnenland

Haven Amsterdam: blokkade Greenpeace zorgt voor vertraging

AMSTERDAM - De blokkade van een schip met soja in de Noordersluis in IJmuiden zorgt voor problemen voor de haven van Amsterdam, omdat andere schepen vertraging oplopen. De haven gaat daarom schepen via de nieuwe Zeesluis IJmuiden laten varen, aldus een woordvoerster van het havenbedrijf.

Door de blokkade zit het 225 meter lange schip Crimson Ace, met 60 miljoen kilo soja uit Brazilië aan boord, vast in de Noordersluis. De actievoerders van Greenpeace willen met de actie aandacht trekken voor de nadelige gevolgen die grootscheepse sojateelt volgens hen heeft voor de natuur. Er is een spandoek opgehangen voor de sluisdeur.

Niet wenselijk

De woordvoerster van de haven van Amsterdam zegt dat de haven het doel van Greenpeace goed vindt, maar dat het middel van blokkade niet wenselijk is. „Ze leggen de haven plat met die actie.” Volgens haar lopen negentien schepen vertraging op door de blokkade. Die zullen nu door de Zeesluis gaan in plaats van de Noordersluis.

De haven vindt het overigens nog veel te vroeg voor eventuele juridische stappen tegen Greenpeace. „We zullen later gaan nadenken over de consequenties.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop