Nieuws/Binnenland

NIEUWS

Volvo Ocean 65-bouwproces in volle gang

Door KiRae de Boer

De Volvo Ocean Race gaat volgend jaar van start met nieuwe, 65 voet eenheidsklasse boten. De boten worden momenteel gebouwd in Italië en Frankrijk.

Persico in Italië werkt aan het lamineren van de buitenhuid van de eerste romp, terwijl bij Multiplast in Frankrijk de koolstoflaag voor het eerste dek is voltooid.

De mal is klaar - Italië

De mal is geproduceerd met een infusiesysteem, zodat het laminaat minder poreus is, minder lucht opneemt en stabieler is gedurende een lange periode. De laatste laag van de buitenste huid ging er woensdag op. Het duurt acht weken om een romp te produceren, uitgerust met de tussenschotten (bulkheads) van Decision SA voor de stijfheid.

Eerste carbonlaag van het dek afgerond - Spanje

Ondertussen is bij Multiplast in het Franse Vannes de eerste carbonlaag van het Volvo Ocean 65-dek afgerond. Het gehele dek moet medio februari klaar zijn en afgeleverd zijn bij Green Marine. Elk dek wordt vier keer gebakken: te beginnen met de buitenste huid, dan een tweede maal voor de honingraat en schuimkern, tot slot een derde en vierde keer voor de binnenhuid.

Eind juni 2013

De eerste Volvo Ocean 65 uit de productielijn wordt eind juni 2013 verwacht. Vervolgens is het de bedoeling dat elk nieuw racejacht binnen drie tot vier dagen na het verlaten van de werf zeilt. Maar voor deze mijlpaal wordt bereikt, zijn er nog veel deadlines te gaan.