Nieuws/Buitenland
1171742
Buitenland

Gewonden Franse schietpartij overleden

Twee van de vier Fransen die vrijdagnacht op een verjaardagsfeestje werd neergeschoten door een boze buurman, zijn aan zijn verwondingen overleden.

De schutter opende het vuur omdat hij vond dat zijn benedenburen te veel lawaai maakten. De 49-jarige dader is  volgens de politie een instructeur op een schietbaan. Hij had zijn onderburen in eerste instantie gevraagd of het wat zachter kon. Toen die weigerden waarschuwde de schietinstructeur dat hij terug zou komen om ze te vermoorden.

Even later opende hij inderdaad het vuur in het appartement van zijn onderburen in de Zuid-Franse plaats Sète. Van de vier gewonden trof de politie er drie aan op de gang buiten het appartement en op straat. Ze waren gevlucht, maar de schutter was ze gevolgd.

Drie mannen raakten ernstig gewond. Ze werden ieder getroffen door meerdere kogels, een van hen zelfs door vijf. Twee slachtoffers (van 42 en 36 jaar) overleden in het ziekenhuis. Een 40-jarige vrouw werd twee keer geraakt. Haar toestand is kritiek.

De schutter gaf zich zonder verzet over aan agenten, die hem aantroffen in zijn eigen appartement. Twee feestgangers die onder een tafel waren gekropen bleven ongedeerd, net als een kind dat in het appartement lag te slapen.

De schutter heeft de politie verteld dat hij medicijnen gebruikte omdat hij niet kon slapen. Zijn werktijden waren anderhalf jaar geleden veranderd, waardoor hij om 4 uur 's nachts moest opstaan.