Nieuws
1171744
Nieuws

Van Basten verder in de put

Zelfs de trefzekere Alfred Finnbogason lijkt zijn trainer Marco van Basten niet meer te kunnen redden . De 23-jarige IJslandse spits zorgde zaterdagavond tegen degradatiekandidaat nummer één, Willem II, nog wel voor de gelijkmaker. Desondanks liepen de Friezen toch tegen een pijnlijke nederlaag (3-1) op.

Virgil Misidjan opende in Tilburg tegen sc Heerenveen binnen het kwartier de score. Daarmee werd het voor de zwalkende ploeg van Van Basten wederom een zware avond.

Even bracht Finnbogason met de 1-1 en zijn elfde competitietreffer nog licht in de duisternis. Toch pakten de donkere wolken zich alsnog samen boven de Friese club. Hans Mulder zette Willem II namelijk met de 2-1 op het juiste spoor.

Rode kaart

Bij sc Heerenveen kreeg Jeffrey Gouweleeuw in de slotfase ook nog eens rood vanwege het uitdelen van een tik. Joachim maakte het drama in blessuretijd met de 3-1 vervolgens nog erger voor sc Heerenveen.

Domper Van Basten

De grote vraag is hoe lang Van Basten het in Friesland nog volhoudt. Hij bivakkeert met zijn ploeg momenteel op een teleurstellende dertiende plek. Tot op heden leverden vijftien competitieduels slechts veertien punten op. Nummer laatst Willem II heeft vier punten minder.