Nieuws
1171772
Nieuws

Zeven goals in 26 minuten - Van Persie matchwinnaar

Bizar verloop bij Man. United

De Premier League-confrontatie tussen Reading en Manchester United verliep uitermate spectaculair. In een tijdsbestek van 26e minuten waren de toeschouwers getuige van liefst van zeven treffers. Daar bleef het ook bij en zodoende kroont Robin van Persie zich met de 3-4 tot matchwinnaar.

Reading opende in eigen huis tegen de Mancunians in de achtste minuut de score. Doelpuntenmaker was Hal Robson-Kanu. De bezoekers bogen de achterstand evenwel razendsnel om.

Rooney

Anderson en Wayne Rooney (strafschop) gaven Sir Alex Ferguson snel reden tot juichen. De feestvreugde was echter niet van lange duur. Adam Le Fondre (19e minuut) en Sean Morrison (23e minuut) zetten de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Toch was het Rooney die na precies een half uur spelen voor de sensationele tussenstand van 3-3 zorgde.

Van Persie

Het bizarre spelverloop kende geen einde. Ook Robin van Persie eiste een hoofdrol voor zich op. Op aangeven van Rooney tekende hij in de 34e minuut van de wedstrijd voor de 3-4 (!).  Even later werd de Nederlander een loepzuivere goal onthouden. Zijn schot werd achter de doellijn weggehaald, maar de arbitrage ontging de goal volledig.

In de tweede helft verdween het spektakel. Van Persie werd in de laatste twintig minuten door Ferguson zelfs naar de kant gehaald. Dankzij de zege behield Manchester United in Engeland de koppositie.