Nieuws/Binnenland
1171776
Binnenland

Van der Wal boekt derde marathonzege

Foske Tamar van der Wal heeft zaterdag haar derde marathon van het seizoen gewonnen. Nadat ze eerder zegevierde in Den Haag en Haarlem was het nu raak in Assen tijdens de achtste wedstrijd om de KPN Marathon Cup. In de sprint klopte ze Manon Kamminga en Mariska Huisman. Elma de Vries is de nieuwe leidster in het klassement.

Het was niet eens de derde zege die Foske Tamar van der Wal tevreden stemde, maar eerder nog de manier waarop ze de wedstrijd had ingevuld. Ze vertoont weer tekenen van de suprematie die ze vorig seizoen ten toon spreidde. „De macht die ik toen had, die komt weer. Ik ben er nog niet volledig, maar het gaat wel de goede kant op”, vertelde Van der Wal.

De wedstrijd in Assen was zwaar. „Het tempo lag hoog en het was jammer dat er niemand weg kon komen”, vond Van der Wal. Al snel was duidelijk dat het zou aankomen op een sprint. Daarin is Van der Wal op dit moment maar moeilijk te kloppen, zo bleek.

Elma de Vries nam het leiderspak over van de afwezige Rixt Meijer. Die maakte dit weekeinde in Astana haar debuut in de World Cup.