Nieuws/Binnenland
1171779
Binnenland

Chery: hij kon hem geven

Tjaronn Chery speelde een beslissende rol bij ADO Den Haag in het duel met FC Twente. Hij kreeg tegen de club die hem opleidde kort na rust de rode kaart. „Daarna werd het te moeilijk voor ons”, zei hij naderhand. „Heel zonde. Er had een goed resultaat ingezeten.”

Chery vond dat de schuld ook bij hem lag. „Ik schatte de situatie met Robbert Schilder verkeerd in. Eigenlijk was ik gewoon te laat, waardoor ik hem op de enkel raakte. De scheidsrechter kon daarvoor inderdaad de rode kaart geven. Eerlijk gezegd was die wel terecht.”

Maurice Steijn

Trainer Maurice Steijn van ADO noemde de rode kaart van Chery het breekpunt in de wedstrijd. „Tot dan toe verliep het duel zoals we hadden verwacht. We hebben FC Twente het eerste half uur laten uitrazen en zijn in die fase met het nodige geluk overeind gebleven. Daarna kwamen we toch wat beter in ons spel.”

Na de hervatting wilde ADO meer lef tonen, zoals Steijn het omschreef. „Dat plan ging niet op doordat Chery eruit moest. Toen werd het wel erg moeilijk. De rode kaart was terecht. En de zege van Twente ook wel, als ik eerlijk ben.”