Nieuws
1171788
Nieuws

Goede zaken Bayern München

Zonder Arjen Robben heeft Bayern München in de topper tegen Borussia Dortmund goede zaken gedaan. De Herbstmeister zette de regerend kampioen in de Allianz Arena koelbloedig (1-0) aan de kant.

De Duitse topper was in de eerste helft allesbehalve vermakelijk. De supporters hielden in de 35e minuut vooral hun adem in toen Holger Badstuder ongelukkig met ploeggenoot Javier Martinez en met Borussia-sterspeler Mario Götze in botsing kwam. Hij verliet per brancard het veld. Na onderzoek bleek dat hij zijn kruisband heeft gescheurd.

Bayern München bracht in de tweede bedrijf de wedstrijd via een individuele actie van Toni Kroos tot leven. De pas 22-jarige aanvaller zette de complete verdediging van Dortmund op het verkeerde been en schoof de bal prachtig binnen. Het was echter Götze die uit een corner op een sublieme wijze voor een 1-1 eindstand zorgde.

Dankzij de puntendeling behield Bayern München een voorsprong van liefst elf punten op de Borussen van trainer Jürgen Klopp. Nummer twee Bayer Leverkusen verkleinde de achterstand tot acht punten.