Nieuws/Binnenland
1171800
Binnenland

Fransman schiet feestgangers neer

Een woedende Franse bovenbuurman heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op gewelddadige wijze een verjaardagsfeestje verstoord. Hij schoot vier van de aanwezigen neer omdat hij vond dat ze te veel lawaai maakten.

De 49-jarige schutter was volgens de politie een instructeur op een schietbaan. Hij had zijn onderburen in eerste instantie gevraagd of het wat zachter kon. Toen die weigerden waarschuwde de schietinstructeur dat hij terug zou komen om ze te vermoorden.

Even later opende hij inderdaad het vuur in het appartement van zijn onderburen in de Zuid-Franse plaats Sète. Van de vier gewonden trof de politie er drie aan op de gang buiten het appartement en op straat. Ze waren gevlucht, maar de schutter was ze gevolgd.

Drie mannen raakten ernstig gewond. Ze werden ieder getroffen door meerdere kogels, een van hen zelfs door vijf. Een 40-jarige vrouw werd twee keer geraakt, maar haar verwondingen vielen uiteindelijk mee. De schutter gaf zich zonder verzet over aan agenten, die hem aantroffen in zijn eigen appartement. Twee feestgangers die onder een tafel waren gekropen bleven ongedeerd, net als een kind dat in het appartement lag te slapen.

De schutter heeft de politie verteld dat hij medicijnen gebruikte omdat hij niet kon slapen. Zijn werktijden waren anderhalf jaar geleden veranderd, waardoor hij om 4 uur 's nachts moest opstaan.