Nieuws/Buitenland
1171859
Buitenland

Chinees schakelt menigte uit

VIDEO Toen de 38-jarige Shen Jianzhong werd geconfronteerd met een menigte om hem uit zijn huis te jagen voor een ‘vernieuwingsproject, bedacht hij zich wat zijn held Bruce Lee zou doen. Het antwoord was kung fu. Dat wordt duidelijk in een video die een ware hit is in China.

Een projectontwikkelaar had zes maanden lang geprobeerd eigendom te krijgen over het huis van Shen. “Ze noemden het een vernieuwend project, om ons dorp om te zetten in een stad. Ze wilden de hele straat afbreken en beloofden dat we binnen twee jaar een huis zouden krijgen van dezelfde grootte, net als een vergoeding van de huur tussentijds. Maar ik hoorde dat mensen in de buurt een veel betere deal kregen, dus wij weigerden te ondertekenen", aldus Shen tegenover The Telegraph.

Eerst waarschuwde de projectontwikkelaar met affiches. Toen Shen nog steeds weigerde, escaleerden de bedreigingen.Uiteindelijk was Shen genoodzaakt om, uit zelfbescherming, zijn kung fu-kunsten te gebruiken tegen een groep van 30 tot 50 man. 

Gearriveerde agenten stonden er op dat Shen alsnog het contract zou tekenen, In plaats daarvan zette de familie Shen de video op Youtube. Shen’s zoon is later gearresteerd in Beijing.