Nieuws/Binnenland
1171909
Binnenland

Tweede Olympische nominatie Ter Mors

 Shorttrackster Jorien ter Mors heeft beslag gelegd op haar tweede Olympische nominatie. In het Japanse Nagoya bereikte de 22-jarige Twentse finale op de 1000 meter, maar greep naast de ereplaatsen door een val.      

Ter Mors oogde de hele dag sterk, met overwinningen in de kwart- en de halve finale. In de eindstrijd ging het echter mis voor de Nederlandse. Op het rechte stuk ging ze onderuit, waardoor ze als vijfde eindigde.

 

Op de 1500 meter greep Niels Kerstholt naast een nominatie. De 29-jarige Utrechter had voldoende aan de tweede plaats in de B-finale, maar werd door de jury bestraft met een penalty. Daardoor eindigde hij slechts als dertiende.

 

Knegt

Sjinkie Knegt wist op de 1000 meter niet door te dringen tot de laatste acht. De regerend Europees kampioen bleef in de kwartfinales steken op de derde plaats, achter wereldkampioen Yoon-Gy Kwak en de Canadees Michael Gilday. Hij eindigde als tiende.

 

Bij de eerste wereldbekerwedstijd in Calgary verdiende Ter Mors al een nominatie op de 1500 meter. Twee weken geleden was ze succesvol bij de World Cup langebaan in Heerenveen met brons op de 3 km en zilver in de mass-start. Ook Kerstholt (500 meter) en Knegt (500 meter) voldeden al aan de Nederlandse eis voor Sotsji.