Nieuws
1171930
Nieuws

Van Ass heeft weinig te klagen

Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyploeg had zaterdag in Melbourne weinig reden tot klagen. De overwinning van Oranje in het openingsduel van de Champions Trophy tegen Pakistan (3-1) zag er meer dan degelijk uit. „Alleen hebben we nog vrij veel kansen gemist. Met iets meer scherpte hadden we naar 5-1 of 6-1 kunnen uitlopen”, liet Van Ass monter weten.

De baas van Oranje gaf toe dat zijn ploeg in de eerste 20 minuten nog wat moeizaam op gang kwam. „Maar daarna vonden we snel ons vertrouwde ritme. We hebben herkenbaar hockey gespeeld. Het is altijd even afwachten hoe zo'n eerste wedstrijd verloopt. Maar we hebben kunnen domineren met verzorgd spel. Daar ben ik best tevreden over.”

Ook over de Nederlandse strafcorner was Van Ass goed te spreken. Oranje scoorde dankzij Sander de Wijn (twee) en Jeroen Hertzberger drie keer vanaf de kop van de cirkel. „Door het ontbreken van Mink van der Weerden en het afscheid van Roderick Weusthof worden we gedwongen om creatiever te zijn en meer variatie in onze strafcorner te brengen. Daardoor kan de ploeg er ook wat vrijer mee omgaan, in plaats van steeds weer voor het directe schot te gaan. Tegen Pakistan pakte dat goed uit. We moeten afwachten hoe het verder gaat in het toernooi.”

Zondag wacht Australië, de nummer 3 van Londen 2012. „Dat wordt een toppertje”, blikte Van Ass vooruit. „Zij spelen thuis en hebben wat goed te maken voor de teleurstellende Spelen in Londen. Het wordt een duel met veel emotie en dynamiek.”