Nieuws/Binnenland
1172100
Binnenland

Verdachte moedermoord komt niet vrij

Fouten die zijn gemaakt bij het verhoor van de 22-jarige Kevin van S. die terechtstaat voor de moord op zijn moeder in Netersel (Noord-Brabant), leidden er niet toe dat hij vrijkomt. „Er zijn duidelijk dingen verkeerd gegaan maar het strafproces moet verdergaan”, bepaalde de rechtbank in Den Bosch dinsdag na een verzoek om vrijlating van advocaat Roel Janssen.

De 22-jarige verdachte is zwaar schizofreen en psychotisch. Zijn bekentenis is onder druk afgelegd en de politie ging niet uit van zijn onschuld, is geconcludeerd na bestudering van de opnamen van het verhoor. „Alles wat fout kon gaan, ging mis”, aldus advocaat Janssen.

Zijn verzoek om niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie werd afgewezen omdat de politie zelf aan de bel trok toen bleek dat er fouten waren gemaakt, aldus de rechtbank.

De 48-jarige moeder werd op 11 maart dood aangetroffen in haar huis in Netersel. Een dag later werd haar zoon aangehouden.

Deskundigen zeggen dat Kevin van S. volledig ontoerekeningsvatbaar is en adviseren tbs. Zijn raadsman hoopt op een opname in een psychiatrische kliniek.

Inhoudelijke behandeling van de strafzaak staat op 22 februari gepland.