Nieuws
1172281
Nieuws

PayPal zet grote stap in fysieke wereld

Amerikanen kunnen vanaf volgend jaar bij meer dan 7 miljoen fysieke winkels afrekenen via PayPal. De online betalingsdienst heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse creditcardbedrijf Discover Financial Services.

De meer dan 50 miljoen actieve gebruikers van PayPal in de Verenigde Staten krijgen een betaalkaart waarmee ze betalingen kunnen verrichten bij winkeliers die gebruikmaken van het Discover betalingsnetwerk.

Met de expansie naar de fysieke wereld zoekt Paypal nieuwe kansen. Sinds afgelopen jaar kunnen Amerikanen al betalen bij ruim 15 winkelketens, waaronder Home Depot en Office Depot. Door de samenwerking met Discover komen hier in één klap meer dan 7 miljoen locaties bij. Ook voor Discover is de overeenkomst lucratief omdat de grote klantenkring van PayPal kan zorgen voor extra transacties op zijn betalingsnetwerk.

PayPal gebruikers kunnen betalingen verrichten bij verkopers die gebruikmaken van het Discover netwerk door hun nieuwe kaarten door betaalde betaalterminals te halen en een vier-cijferige pincode in te voeren. De verkopers hoeven geen nieuwe hardware of software aan te schaffen om PayPal als betaalmethode te accepteren. Wel moeten winkeliers een kleine vergoeding afdragen aan PayPal wanneer gebruikers betalen met de nieuwe kaart en PayPal moet op zijn beurt Discover betalen voor het gebruik van zijn netwerk. Over de hoogte van de vergoeding wil PayPal zich niet uitlaten.