Nieuws/Binnenland

Wie kocht XL-lot in Osdorp?

Gezocht: winnaar 100.000 euro Amsterdam

Door Redactie

Staatsloterij

Wie kocht er onlangs een XL-lot van de Staatsloterij bij tabakswinkel Cigo in Amsterdam Osdorp? Dat vraagt mede-eigenaar Wim van Vuure zich af. Vrijdag viel er een prijs van 100.000 euro op een lot dat in zijn winkel over de toonbank ging, maar er heeft zich nog geen winnaar gemeld.

Staatsloterij

Mogelijk is het de koper ontschoten dat hij of zij een lot heeft gekocht of gekregen, of is de geluksvogel vergeten te kijken of er een prijs op dit hele XL-lot is gevallen. Dat zou betekenen dat de winnaar nog geen idee dat hij flink in de prijzen is gevallen.

Meestal melden winnaars zich namelijk heel snel, vertelt Wim van Vuure van de tabakszaak in Amsterdam aan AT5. Hij heeft in de loop der jaren al heel wat geluksvogels in zijn zaak gehad. In 2011 verkochten hij en mede-eigenaar John het winnende lot in de Oudejaarsloterij van 14,1 miljoen euro, waardoor ze het jaar erna op meer klanten konden rekenen. De zaak staat al jaren in de top 3 van grootverkopers van de loten in de Staatsloterij.

Van Vuure had gedacht dat er dit weekend wel iemand zou langskomen om zich te melden. Dat gebeurde niet. Veel haast is er eigenlijk ook niet bij, weet hij, want de winnaar heeft een jaar de tijd om zich te melden. „Maar als jij 100.000 euro zou winnen, dan zou je daar toch ook de volgende ochtend op de stoep staan?”

Wat het lotnummer van het winnende biljet is, weet Van Vuure niet. Wel is bekend dat het om een heel XL-lot gaat.