Nieuws/Binnenland
117278311
Binnenland

Man vast voor explosies bij woningen Hoef en Haag en Tienhoven

HOEF EN HAAG - De politie heeft donderdag een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij explosies bij woningen in Hoef en Haag en Tienhoven in Utrecht. Ook is deze man volgens de politie vermoedelijk betrokken bij "de dreiging op andere woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag".

De politie geeft verder geen informatie vrij omdat de verdachte in beperkingen zit. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Eerder maakte de politie al bekend dat er "op basis van het eerste onderzoek" sterk rekening mee wordt gehouden dat de incidenten bij de woningen te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu. "Om herhaling te voorkomen hebben politie en Openbaar Ministerie dreigingssignalen gedeeld met meerdere gemeenten uit Midden-Nederland. Op basis van die signalen zijn deze woningen voor langere duur gesloten."

De explosie in Hoef en Haag vond zaterdag 2 juli plaats in de 2e Poortstraat, de explosie in Tienhoven was op 3 juli aan de Westbroekse Binnenweg.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop