Nieuws
1173080
Nieuws

Directeur Nintendo biedt excuses aan

Nintendo-directeur Satoru Iwata heeft zijn excuses aangeboden aan vroege kopers van de Wii U, de nieuwe spelcomputer van de Japanse gamegigant.

Het apparaat - dat op vrijdag in Nederland te koop is, maar al sinds 18 november in de Verenigde Staten beschikbaar is - vereist namelijk een flinke softwareupdate voordat alle functionaliteit aanwezig is. Deze update duurt in de meeste gevallen langer dan een uur. Veel kopers die enthousiast het apparaat uit de doos haalden, waren dan ook nogal beteuterd over deze gang van zaken.

"Persoonlijk vind ik dat gebruikers alle functies van een nieuw systeem moeten kunnen gebruiken zodra ze hem uit de doos halen," aldus Iwata in een interview met IGN.com. "Het spijt me dan ook dat kopers van de Wii U een update moeten installeren die lang duurt om te downloaden en dat er diensten zijn die niet tijdens de lancering beschikbaar waren."

De kans is groot dat ook Nederlandse kopers morgen eerst moeten wachten op de update, voor de spelcomputer echt klaar is voor gebruik.