Nieuws
1173089
Nieuws

null

Napster opnieuw dood

Voor de tweede keer in tien jaar kan muziekdienst Napster doodverklaard worden. De dienst zelf wordt opgeheven, maar moederbedrijf Rhapsody neemt alle klanten over.

Napster begon in 1999 als illegale deeldienst voor muziekbestanden. Het was echter snel uit met de pret toen de muziekindustrie merkte hoe populair het was. Na een groot aantal rechtszaken sloot de dienst te deuren, al waren er genoeg andere programma's als Kazaa en LimeWire die de plek van Napster innamen.

In 2003 stond de dienst op uit het graf als legale virtuele muziekwinkel. Echt populair werd het niet, vooral omdat het moest concurreren met iTunes van Apple. Dankzij de populaire iPod van hetzelfde bedrijf was deze winkel al erg populair. De Amerikaanse winkelketen Best Buy kocht in 2008 Napster en hoopte er een succes van te maken. Toen dat niet lukte nam concurrent Rhapsody het over, maar bleef het als onafhankelijke dienst uitbaten.

Gezien het geringe succes heeft Rhapsody nu besloten om Napster toch op te doeken en alle klanten toegang te geven tot zijn eigen winkel.