Nieuws/Binnenland
117315
Binnenland

Kopstukken No Surrender gepakt

DEN HAAG - Bij invallen door arrestatieteams dinsdagochtend vroeg in Den Haag en Pijnacker zijn twee kopstukken van motorclub No Surrender opgepakt. Ze zijn opgepakt in verband met een liquidatiepoging in Ridderkerk in november.

De arrestanten zijn een 34-jarige man uit Pijnacker en een 51-jarige man uit Den Haag. Het gaat volgens de politie om de president en de ’sergeant at arms’ van de chapter West-Coast in Den Haag. Daarnaast hield de politie op verdenking van betrokkenheid in deze zaak dinsdagochtend ook nog een 31-jarige man in Breda aan.

Ze worden verdacht van een ernstige steekpartij aan de Tinstraat in Ridderkerk op 7 november, waarbij een 40-jarige Hagenaar bijna werd doodgestoken. De Haagse politie ziet de steekpartij als een doelbewuste poging de man te liquideren.

De politie had kort na de steekpartij al drie verdachten opgepakt, maar die bleken niets met de steekpartij te maken te hebben.

Handel in anabolen

Interessant is dat de steekpartij plaatsvond in een illegaal laboratorium waar anabole steroïden werden gemaakt. De politie heeft sinds eind vorig jaar aanwijzingen voor de betrokkenheid van leden van No Surrender bij de productie van anabolen en de handel in de spierversterkers. De invallen bij de No Surrender-leden zouden samenhangen met een grote actie tegen deze anabolen-makers. De politie wil daar echt niets over zeggen.

Arrestaties

De eerste arrestatie vond plaats in de Haagse wijk Morgenstond, de tweede in Pijnacker. De politie heeft dinsdagochtend ook een aantal panden doorzocht. Dat gebeurde op de adressen van de verdachten en op drie andere plaatsen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.