Nieuws
1173393
Nieuws

Amazon UK: ebooks overstijgen geprinte versies

Bij de Britse Amazon divisie gaan meer ebooks over de toonbank dan hardcovers en paperbacks gecombineerd. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Op elke 100 verkochte fysieke boeken via de site, verkoopt Amazon UK 114 titels voor zijn Kindle e-reader. Uit de cijfers van Amazon blijkt bovendien dat de gemiddelde Kindle eigenaar vier keer meer boeken koopt dan voor hij over het apparaat beschikte.

De verkoop van ebooks via Amazon heeft mede een stimulans gekregen door de populariteit van het uitgeven in eigen beheer via de site. Sinds de zomer van 2011 is het aantal auteurs dat gebruik maakt van Kindle Direct Publishing met 400 procent gestegen. Onder de gebruikers zijn een aantal topauteurs zoals de Britse Kerry Wilkinson.

De cijfers van Amazon betekenen overigens niet dat markt van ebooks groter is dan die van fysieke boeken. De cijfers van de online retailer zijn enigszins vertekend, omdat Amazon het enige officiële verkoopkanaal is van Kindle boeken, terwijl het bij de verkoop van fysieke boeken veel grote concurrenten heeft.