Nieuws/Binnenland

Gesprek van de dag - dinsdag 11 april

Immigratie lucratiever dan drugs

Door Redactie

ANP, Mark Vuurens.

De massale immigratie in Italië is big business - niet alleen voor mensensmokkelaars, maar ook voor verenigingen en organisaties. Verder: De ’koninklijke’ Fokker gaat ’down under’. En: Is Rachel Hazes depressief door de spanningen binnen haar familie? Lees hier het belangrijkste nieuws van vandaag in het Gesprek van de dag.

ANP, Mark Vuurens.

Wat heb je vannacht gemist?

Twee kopstukken van No Surrender zijn in alle vroegte opgepakt.

Twee kopstukken van No Surrender zijn in alle vroegte opgepakt.

De Telegraaf

 • Wat hebben de arrestatie van twee kopstukken van motorclub No Surrender, een liquidatiepoging in Ridderkerk en een illegaal laboratorium waar anabole steroïden werden gemaakt met elkaar te maken? Lees meer.
 • Tien mensen zijn vannacht gewondgeraakt na rellen in een vluchtelingenkamp in het Franse Grande-Synthe. Het complex is grotendeels afgebrand. Lees meer.
 • De Australische politie heeft een twee meter lange python naar een afkickkliniek gestuurd. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

Immigratie is big business

Immigratie is big business

Reinier Boere

 • Rond de massale immigratie in Italië is een enorme business ontstaan. Er zijn talloze organisaties en verenigingen die stromen geld krijgen omdat ze zich met de immigranten bezig zouden houden, terwijl er niet of nauwelijks controle is op hoe ze dat geld besteden en in welke zakken het geld uiteindelijk terechtkomt. Lees meer.
 • Ons regeringstoestel PH-KBX gaat voor een paar miljoen ’down under’. De ’koninklijke’ Fokker 70 krijgt een tweede leven als vip-vliegtuig. Lees meer.
 • Justitie in Italië heeft twee onder Nederlandse vlag varende hulpschepen op de korrel in een groot onderzoek naar samenwerking tussen hulporganisaties en mensensmokkelaars in Libië. Lees meer.
 • Na een groei in de afgelopen vijf jaar, neemt het aantal middelbare scholieren de komende jaren naar verwachting af. Hoe dat kan? Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

Werden de spanningen in de familie Rachel Hazes teveel?

Werden de spanningen in de familie Rachel Hazes teveel?

Mark Vuurens

 • Dat het al een tijdje niet echt goed ging met Rachel Hazes, dat werd iedereen duidelijk bij de laatste Holland Zingt Hazes -concerten en was bovendien te zien op foto’s die onlangs van haar verschenen. Maar het bleek allemaal nog veel erger: afgelopen vrijdag belandde de moeder van Roxeanne en André in het ziekenhuis. Lees meer.
 • De meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag vinden een persoonlijke scan om de vijf jaar, om te checken hoe iemands positie is op de arbeidsmarkt, betuttelend. Lees meer.
 • Hoe zijn toekomst eruitziet, is ongewis voor Klaas-Jan Huntelaar. Hij sluit Ajax niet op voorhand uit. Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

Rhenen maakt zich op voor de panda’s.

Rhenen maakt zich op voor de panda’s.

Piroschka van de Wouw

 • De twee Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya komen morgen aan in ons land. Zij moeten de komende vijftien jaar een grote publiekstrekkers worden. De Chinese overheid kan de nationale knuffeldieren wel op elk moment terugeisen. Zijn de panda’s de vele miljoenen die zij kosten ook waard? Doe mee aan de Stelling van de Dag. Lees meer.
 • Het weer: Er trekken wolkenvelden over het land, maar later vanochtend en 's middags schijnt soms de zon. Vooral landinwaarts kan er vanmiddag een buitje vallen. Het wordt 11 tot 13 graden, voorspelt Weerplaza. Bekijk het weerkaartje en de voorspellingen van aankomende week. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

Vliegangst? Misschien is een ’nepvakantie’ wat voor je...

Vliegangst? Misschien is een ’nepvakantie’ wat voor je...

Anne de Vos

 • Je hoeft niet te gaan vliegen om je virtueel op een zonnig strand te bevinden. Een exotische reis kun je ook nabootsen op een pop-upstrand. Lees meer.
 • „Die jongens uit Haarlem komen hier vaker. Het is hier gisteren volledig uit de hand gelopen. Ze hadden ruzie. Vrienden van Kemal hebben hem in de auto gestopt en in Haarlem achtergelaten bij het ziekenhuis”, vertelt een man uit de buurt nadat de 18-jarige Kemal uit Haarlem dood in zijn auto werd gevonden. Lees meer.
 • Terwijl de pandakoorts in Nederland stijgt, doen de verzorgers van Xing Ya en Wu Wen er deze dagen alles aan om de twee zwart-witte beren zoveel mogelijk te laten ontspannen. Lees meer.