Nieuws
1173543
Nieuws

Vieira gelooft in Nederlander

Patrick Vieira is ervan overtuigd dat de Nederlandse verdediger Karim Rekik (17) gaat doorbreken tussen de voetbalmiljonairs van Manchester City. De Franse ambassadeur en oud-speler van de Engelse topclub zegt dat de academie van zijn club heeft gefaald als het in 2011 bij Feyenoord weggekochte talent binnen een paar seizoenen geen basisspeler is.

„Karim heeft een natuurlijke rust en uitstraling als centrale verdediger”, vertelt Vieira na een indrukwekkende presentatie van het nieuwe, 120 miljoen euro kostende trainingscomplex waar recht voor de deur van het stadion door het Nederlandse bouwconcern BAM hard aan wordt gewerkt.

Hij is een van de besten

„Deze jongen heeft zoveel talent. Als hij het niet haalt, is dat echt een echec voor ons. Daarmee leggen we ons zelf druk op, maar ook Karim weet dat hij een verantwoordelijkheid heeft om de top te halen.’’ Vieira voegt er lachend aan toe: „Hij ziet er veel ouder uit, hij heeft zijn debuut al gemaakt onder Mancini in het eerste elftal, maar hij is nog steeds maar 17 jaar. Al is hij in onze opleiding echt een van de besten.’’