Nieuws
1173780
Nieuws

FC Utrecht - Ajax gestaakt

De bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax is gestaakt. Arbiter Bas Nijhuis nam de beslissing in de 57e minuut, nadat er voorwerpen vanaf de tribune op het veld werden gegooid. Ajax-doelman Jasper Cillessen was het doelwit. Toen Nijhuis de situatie inspecteerde, werd hij zelf geraakt. Ook zorngen de supporters kwetsende spreekkoren als: "Hamas, Hamas, joden aan het gas.”

Het arbitrale kwartet besloot meteen naar de kleedkamer te vertrekken. In eerste instantie hielden FC Utrecht-trainer Jan Wouters en Ajax-coach Frank de Boer hun ploegen op het veld, maar uiteindelijk verdween Ajax naar de catacomben. Op dat moment leidde Ajax met 0-3 in De Galgenwaard. Namens de Amsterdammers scoorden Tobias Sana, Ryan Babel en Christian Eriksen.

Situatie grimmiger

Tijdens de staking protesteerde het publiek luidruchtig en verscheen een supporter op het veld, met een cornervlag in zijn hand. Hij werd door suppoosten afgevoerd, waarna de situatie grimmiger werd. Na een krappe tien minuten, waarin het publiek tot rust werd gemaand, kwamen beide ploegen terug op het veld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop