Nieuws/Binnenland
1174048
Binnenland

Twentse jongen (20) de dood in gepest

De ouders van de 20-jarige Tim Ribberink hebben maandag in de Twentsche Courant Tubantia een schokkende rouwadvertentie geplaatst voor hun zoon. Tim pleegde zelfmoord na jarenlang gepest te zijn.

Bij de advertentie plaatsten de ouders van Tim de tekst van zijn afscheidsbrief: "Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

Bij hogeschool Windesheim in Zwolle, waar de jongen een opleiding tot leraar geschiedenis volgde, is inmiddels een stilteplek ingericht waar studenten en medewerkers stil kunnen staan bij zijn overlijden. Ook kan er een condoleanceregister getekend worden.

Tim zat in zijn tweede jaar. In een mededeling aan de studenten laat de school weten: "We hebben Tim leren kennen als een leergierige, enthousiaste en serieuze jongen. Het overlijden van Tim raakt ons zeer."

Voor de middelbare school waar Tim de Havo volgde, is zijn zelfmoord een raadsel. Het Twents Carmel College de Thij in Oldenzaal heeft nooit gemerkt dat de jongen hevig werd gepest.

Persconferentie

Rouwbegeleider en pastor Marinus van den Berg leest dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Dinkelland een verklaring voor namens de ouders van Tim. Daarmee willen de ouders uitleggen waarom zij voor deze rouwtekst hebben gekozen.

Op de bijeenkomst op het gemeentehuis zal geen familie aanwezig zijn. Ook zullen er geen vragen worden beantwoord. Dinsdagavond is een afscheidsbijeenkomst voor de jongen in de katholieke kerk in Tilligte. Tot die tijd willen de ouders volgens hun woordvoerster geen contact met de media.

Vooral op internet en via Twitter werd maandag hevig gediscussieerd over de aanleiding voor de zelfmoord en vooral het feit dat de ouders de reden bij de advertentie plaatsten. „We krijgen zoveel aandacht dat we daarom hebben besloten een persconferentie op het gemeentehuis Dinkelland in Denekamp te geven”, aldus de woordvoerster.