Nieuws/Binnenland
1174053
Binnenland

Steunbetuigingen Tim blijven binnenstromen

De steunbetuigingen aan de ouders van Tim Ribberink blijven ook vandaag maar binnenstromen. De 20-jarige jongen uit het Twentse Tilligte maakte een einde aan zijn leven omdat hij niet langer kon leven met het stelselmatige gepest en getreiter dan hem ten deel viel. Zijn ouders zetten maandag een rouwadvertentie in de krant met daarbij een deel van de hartverscheurende afscheidsbrief die hun zoon hen na liet. Sindsdien regent het reacties.

Ook dinsdag weer betuigen honderden mensen hun steun en spreken ze hun afschuw uit over de dramatische gebeurtenis. Dat gebeurt onder andere op recensiesite Dinnerjudge.nl, waar een van Tims pestkoppen hem in het verleden juist zwart probeerde te maken. Opvallend is het grote aantal reacties van lotgenoten. “Ik ben zelf enorm gepest op de middelbare school en ik kan je zeggen dat is geen pretje”, zo schrijft iemand. Een ander is bezorgd over de toekomst van zijn eigen kind. “Met mijn speciale zoon (autisme) om mij heen maak ik me vreselijk zorgen over de toekomst! Hij is niet doorsnee.....Staat ook hem dit te wachten?”

Uit veel van de reacties op de site respectance wordt eveneens duidelijk dat pesten een nationaal probleem is.“Ook onze dochter is gepest op school en gelukkig zijn wij daar achter gekomen”, zo schrijft een moeder. “Helaas zijn we op de betreffende school, ook na gesprekken, niet verder gekomen en hebben wij besloten om haar naar een andere school over te plaatsen. Dit is de beste stap die we ooit hebben kunnen nemen, ze bloeide helemaal op. Dit had ik Tim en u ook toegewenst, helaas heeft dit niet zo mogen zijn.”

Rouwbegeleider en pastor Marinus van den Berg leest dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Dinkelland (Overijssel) een verklaring voor namens de ouders van Tim.