Nieuws/Binnenland
1174057
Binnenland

Joran: kon ik het maar terugdraaien

Joran van der Sloot heeft per brief excuses aangeboden aan de ouders van Stephany Flores.

"Ik zou willen dat ik alles terug kon draaien", schreef hij. "Dit had nooit mogen gebeuren." Volgens hem was hij de nacht van de moord dronken en had hij psychische problemen. In een andere brief vraagt hij om strafvermindering en zegt hij dat zijn eerdere advocaat hem heeft voorgelogen. De advocaat zou een deal met de rechter hebben gehad en Joran werd verteld dat als hij bekende, hij maar 15 jaar celstraf zou krijgen.

De brieven zijn volgens het Peruaanse televisieprogramma Cuarto Poder vorige week geschreven. Zijn advocaat, Máximo Altez, citeerde er uit. Volgens de advocaat heeft Van der Sloot al vanaf het begin van zijn daad spijt.

"Ik vraag God iedere dag of de ouders van Stephany mij kunnen vergeven", aldus Van der Sloot. De familie van Flores wilde niet reageren op de excuses van de Nederlander.

Van der Sloot is in Peru tot 28 jaar cel veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Flores. Het beroep loopt nog. Indien de moord zou voortkomen uit een emotionele reactie zou dat drie tot vijf jaar kunnen schelen.