Nieuws/Buitenland
1174065
Buitenland

'Stem Elmo misbruikte kind'

De Amerikaanse acteur en poppenspeler Kevin Clash (53), die de stem inspreekt van Sesamstraat-figuur Elmo, is door de leiding van het kinderprogramma met verlof gestuurd. Een nu 23-jarige man beweert dat hij op minderjarige leeftijd door de acteur is misbruikt. De twee zouden een seksuele relatie hebben gehad, die begon toen de jongen pas 16 jaar was.

Kevin Clash ontkent de aantijging. Hij geeft toe een relatie te hebben gehad met de man, maar zegt dat die pas begon toen hij meerderjarig was.

Het vermeende slachtoffer stapte afgelopen zomer naar de leiding van Sesamstraat. Het productiebedrijf achter het tv-programma laat in een verklaring weten dat het geen bewijs heeft kunnen vinden voor de beschuldiging, maar dat Clash desondanks een inschattingsfout heeft gemaakt door de relatie te beginnen. De acteur is met verlof gestuurd zodat hij zich kan concentreren op zijn verdediging. Ook heeft hij een reprimande gekregen omdat hij de bedrijfsregels voor het interne internetgebruik heeft overtreden.

Kevin Clash werkt sinds de jaren 80 voor Sesamstraat. Hij won vele prijzen. Vorig jaar werd er zelfs een documentaire over zijn leven en werk gemaakt.