Nieuws/Binnenland
1174070
Binnenland

Schutter Kekerdom politiechef zelf

De 59-jarige recherchechef Jan Petter van het korps Gelderland-Zuid heeft zichzelf en twee anderen doodgeschoten in zijn woning in Kekerdom. Die voorlopige conclusie trekt het politieteam dat sinds 9 september onderzoek doet naar het drama dat zich in het huis heeft afgespeeld.

Het politieteam komt tot die conclusie omdat het gevonden dienstpistool bij de hand van de recherchechef lag. Die had één schotwond in zijn hoofd, terwijl de 50-jarige man en de 47-jarige vrouw die ook omkwamen, meerdere schotwonden in hun hoofd en lichaam hadden.

Op een laptop in de afgesloten woning zijn afscheidsbrieven gevonden en een relaas van Petter, waarin hij uit de doeken doet hoe zijn relatie met de man en de vrouw in elkaar zat.

De doden zouden een driehoeksverhouding hebben gehad, zegt de politie. Die was kort voor de schietpartij beëindigd. De politiechef ondersteunde het paar uit Millingen aan de Rijn financieel.

Petter blijkt jarenlang betrokken te zijn bij integriteitsonderzoeken naar zijn eigen collega’s. Jan Petter schroomde niet om collega’s desnoods geboeid aan polsen en enkels en af te voeren voor verhoor.

Petter had een smetteloze reputatie als integriteitsbewaker van het politiekorps Gelderland-Zuid. "Zijn verleden als coördinator interne onderzoeken, van 2003 tot 2007, onderschrijft hoezeer hij in ons korps buiten iedere verdenking stond", aldus een woordvoerder in de Gelderlander.